Lunche na biężący tydzień.

Poniedziałek (22 października)

Zupa:
Pieczarkowa z lanymi klusami.

Drugie danie do wyboru:
Gęsie pipki / ziemniaki puree / buraczki;
Risotto z vongole'ami, kurczakiem i borowikiem

Wtorek (23 października)

Zupa:
Krem ziemniaczany z pływającm żółtkiem, parmezanem i oliwą.

Drugie danie do wyboru:
Gulasz z karkówki / śląskie kluchy / kapusta zasmażana;
Pierś z pieca nadziewana szpinakiem i fetą / frytki w mundurze / surówka z kapusty.

Środa 24 (października)

Zupa:
Barszcz ukraiński.

Drugie danie do wyboru:
Gołąbki w sosie pomidorowym / ziemniaki puree / grillowane warzywa;
Sznycel z kurczaka / ziemniaki w cząstki / sałatka z groszku i ogórków, i cebuli.

Czwartek (25 października)

Zupa:
Kalafiorowa.

Drugie danie do wyboru:
Pierożki z mięsem i ruskie / kapusta zasmażana;
Indyk gillowany z konfiturą żurawinową, kopytka dyniowe, pietruszka karmelizowana.

Piątek (26 października)

Zupa:
Ramen z łososiem.

Drugie danie do wyboru:
Bliny ziemniaczane z kwaśną śmietaną, jajkiem poche i opiekanym halibutem;
Śledź w śmietanie, jacket potato, surówka z białej kapusty.

Skontaktuj się

Ugotowany Leszek Krawczak

ul. Grunwaldzka 72

85-239, Bydgoszcz

E-mail: kontakt@ugotowany.pl

Tel.: 883-001-636

Dane kontakowe
Projekt i realizacja devhero