Oferta z okazji Świąt Bożego Narodzenia.

Zamówienia można składać do 17 grudnia 2023 r.:
- osobiście w restauracji;
- telefonicznie (tel. +48 730 277 292; +48 730 27 60 60);
- drogą e-mailową (wynosy@ugotowany.pl)

Odbiory zamówień w restauracji 23 grudnia (w sobotę) w godz. 13:00 - 17:00.

Zupy 250ml:

  • Barszcz wigilijny   16,00 zł;
  • Grzybowa (na podgrzybku, borowiku i pieczarce)   24,00 zł;
  • Czernina kujawska z golcami  18,00 zł;
  • Żurek z klopsikami z białej kiełbasy 18,00 zł.

Opakowanie (pojemnik do 1,5l zupy)   1,00 zł.

Potrawy mączne:

  • Uszka z grzybami 100g (ok. 4 uszek)  9,00 zł;
  • Pierogi z kapustą i grzybami 100g (min. 3 pierogi)  10,00 zł;
  • Pierogi z kaczką i pomarańczą 100g (min. 3 pierogi)  12,00 zł;
  • Pierogi z mięsem 100g(min. 3 pierogi)   8,00 zł;
  • Pierogi ruskie 100g (min. 3 pierogi)  8,00 zł;
  • Pasztecik drożdżowy z mięsem 40g   5,00 zł;
  • Pasztecik drożdżowy z kapustą i grzybami  40g   5,00 zł;
  • Krokiet z kapustą i grzybami 120g   12,00 zł;

Opakowanie (pojemnik do 2kg)   1,00 zł. 

Dania mięsne (sosy pakowane razem):

  • Pierś faszerowana pieczarkami, czosnkiem w sosie z suszonych pomidorów  100g+sos   16,00 zł;
  • Kotlet dewolaj z masłem i pietruszką 100g   15,00 zł;
  • Noga z kaczki confit w sosie żurawinowo-pomarańczowym 140g   29,00 zł;
  • Kaczka w całości (nadziewana jabłkami, czerwoną kapustą, kaszą gryczaną, bulgurem) 1 szt.   150 zł
  • Karkówka pieczona ze śliwką z sosie grzybowym 100g+sos   19,00 zł;
  • Panierowany schab nadziewany pieczarkami i mozzarellą 100g   16,00 zł
  • Zraz wołowy tradycyjny 100g+sos  22,00 zł;
  • Zraz z dzika z wędzoną słoniną 100g+sos   24,00 zł;
  • Gulasz z dziczyzny (dzik/jeleń) 100g   25,00 zł
  • Bigos 100g   9,00 zł

Opakowanie (pojemnik na 6 porcji)   1,00 zł.

Dania rybne (sosy pakowane osobno):

  • Filet z karpia nacinany z pieczarkami i czosnkiem 100g   22,00 zł;
  • Polędwica dorsza w sosie porowym 100g+sos   29,00 zł;
  • Filet z pstrąga (z Zielenicy) w sosie szpinakowym 100g+sos  24,00 zł

Opakowanie (pojemnik na 6 porcji)   1,00 zł.

Dodatki:

  • Kapusta z grzybami 100g 7,00 zł;
  • Buraczki zasmażane 100g 6,00 zł;
  • Kapusta zasmażana 100g 6,00 zł;
  • Kapusta modra z pomarańczą 100g   8,00 zł;
  • Kopytka 100g 5,00 zł;
  • Ziemniaki opiekane w ziołach 100g 4,00 zł

Opakowanie (pojemnik do 2kg)   1,00 zł.

Zakąski zimne:

  • Pasztet z dziczyzny z żurawiną 100g   14,00 zł;
  • Sałatka jarzynowa 100g   6,00 zł;
  • Dorsz czarniak po grecku 100g   7,00 zł;
  • Śledź matias (młode śledzie) w śmietanie z cebulką 100g   12,00 zł;
  • Śledź matias (młode śledzie) po kaszubsku 100g   12,00 zł;
  • Śledź matias (młode śledzie) w sosie tatarskim 100g   12,00 zł;

Opakowanie (pojemnik do 2kg)   1,00 zł. 

PÓŁMISKI MIĘSNE

  • Sałatka jarzynowa w szynce pod galaretą 120g+galareta   12,00 zł;
  • Schab nadziewany suszonymi owocami 80g+galareta  14,00 zł;
  • Terrina z kurczaka z pieczonym czosnkiem  80g+galareta   13,00 zł;
  • Polędwiczka wieprzowa ze śliwką w porto 80g+galareta   14,00 zł;

PÓŁMISKI RYBNE

  • Łosoś w galarecie 60g+galareta   19,00 zł;
  • Karp w galarecie 80g+galareta   15,00 zł;
  • Pstrąg w galarecie 80+galareta   16,00 zł;

Półmisek (do 5 zakąsek)  5,00 zł.

 

Pieczywo:

  • Chleb pszenny 500g  12,00 zł;
  • Chleb pszenno-żytni 500g   14,00 zł;

Ciasto:

  • Sernik z pomarańczą 100g   12,00 zł
  • Ciasto makowe z kremem pekan 100g   12,00 zł

Zdrowych i smacznych Świąt!

#UgotowanyTEAM

Pstrąg pod galaretą

Półmisek z zakąskami

Pierogi z kapustą i grzybami

Sandacz z pierogami

Mikołajowy lunch <3

Półmisek zakąsek mięsnych

Skontaktuj się

Ugotowany Leszek Krawczak

86-014 Osówiec 138.

E-mail: kontakt@ugotowany.pl

Tel.: 730 27 60 60

Dane kontakowe
Projekt i realizacja devhero