Zamówienia można składać do 17 grudnia 2023 r.:
- osobiście w restauracji;
- telefonicznie (tel. +48 730 277 292; +48 730 27 60 60);
- drogą e-mailową (wynosy@ugotowany.pl)
Odbiory zamówień w restauracji 23 grudnia (w sobotę) w godz. 13:00 - 17:00.
Zupy 250ml:
- Barszcz wigilijny 16,00 zł;
- Grzybowa (na podgrzybku, borowiku i pieczarce) 24,00 zł;
- Czernina kujawska z golcami 18,00 zł;
- Żurek z klopsikami z białej kiełbasy 18,00 zł.
Opakowanie (pojemnik do 1,5l zupy) 1,00 zł.
Potrawy mączne:
- Uszka z grzybami 100g (ok. 4 uszek) 9,00 zł;
- Pierogi z kapustą i grzybami 100g (min. 3 pierogi) 10,00 zł;
- Pierogi z kaczką i pomarańczą 100g (min. 3 pierogi) 12,00 zł;
- Pierogi z mięsem 100g(min. 3 pierogi) 8,00 zł;
- Pierogi ruskie 100g (min. 3 pierogi) 8,00 zł;
- Pasztecik drożdżowy z mięsem 40g 5,00 zł;
- Pasztecik drożdżowy z kapustą i grzybami 40g 5,00 zł;
- Krokiet z kapustą i grzybami 120g 12,00 zł;
Opakowanie (pojemnik do 2kg) 1,00 zł.
Dania mięsne (sosy pakowane razem):
- Pierś faszerowana pieczarkami, czosnkiem w sosie z suszonych pomidorów 100g+sos 16,00 zł;
- Kotlet dewolaj z masłem i pietruszką 100g 15,00 zł;
- Noga z kaczki confit w sosie żurawinowo-pomarańczowym 140g 29,00 zł;
- Kaczka w całości (nadziewana jabłkami, czerwoną kapustą, kaszą gryczaną, bulgurem) 1 szt. 150 zł
- Karkówka pieczona ze śliwką z sosie grzybowym 100g+sos 19,00 zł;
- Panierowany schab nadziewany pieczarkami i mozzarellą 100g 16,00 zł
- Zraz wołowy tradycyjny 100g+sos 22,00 zł;
- Zraz z dzika z wędzoną słoniną 100g+sos 24,00 zł;
- Gulasz z dziczyzny (dzik/jeleń) 100g 25,00 zł
- Bigos 100g 9,00 zł
Opakowanie (pojemnik na 6 porcji) 1,00 zł.
Dania rybne (sosy pakowane osobno):
- Filet z karpia nacinany z pieczarkami i czosnkiem 100g 22,00 zł;
- Polędwica dorsza w sosie porowym 100g+sos 29,00 zł;
- Filet z pstrąga (z Zielenicy) w sosie szpinakowym 100g+sos 24,00 zł
Opakowanie (pojemnik na 6 porcji) 1,00 zł.
Dodatki:
- Kapusta z grzybami 100g 7,00 zł;
- Buraczki zasmażane 100g 6,00 zł;
- Kapusta zasmażana 100g 6,00 zł;
- Kapusta modra z pomarańczą 100g 8,00 zł;
- Kopytka 100g 5,00 zł;
- Ziemniaki opiekane w ziołach 100g 4,00 zł
Opakowanie (pojemnik do 2kg) 1,00 zł.
Zakąski zimne:
- Pasztet z dziczyzny z żurawiną 100g 14,00 zł;
- Sałatka jarzynowa 100g 6,00 zł;
- Dorsz czarniak po grecku 100g 7,00 zł;
- Śledź matias (młode śledzie) w śmietanie z cebulką 100g 12,00 zł;
- Śledź matias (młode śledzie) po kaszubsku 100g 12,00 zł;
- Śledź matias (młode śledzie) w sosie tatarskim 100g 12,00 zł;
Opakowanie (pojemnik do 2kg) 1,00 zł.
PÓŁMISKI MIĘSNE
- Sałatka jarzynowa w szynce pod galaretą 120g+galareta 12,00 zł;
- Schab nadziewany suszonymi owocami 80g+galareta 14,00 zł;
- Terrina z kurczaka z pieczonym czosnkiem 80g+galareta 13,00 zł;
- Polędwiczka wieprzowa ze śliwką w porto 80g+galareta 14,00 zł;
PÓŁMISKI RYBNE
- Łosoś w galarecie 60g+galareta 19,00 zł;
- Karp w galarecie 80g+galareta 15,00 zł;
- Pstrąg w galarecie 80+galareta 16,00 zł;
Półmisek (do 5 zakąsek) 5,00 zł.